Vegan make up

 

 

 

 

Een van de beste permanente ooit Pure Mineral Makeup heeft geen dierlijke ingrediënten in zich.

Op het eerste gezicht lijkt het gemakkelijk om de ingrediëntenlijst van veganistische cosmetische make-up te bekijken: controleer gewoon de gewone namen van de ingrediënten. Maar als je eenmaal leert dat er verschillende niveaus van “natuurlijk” zijn, is het dan niet veel gemakkelijker om te bepalen welke producten echt zuiver zijn? Hier zijn enkele specifieke voorbeelden:

– Dipropyleenglycol: USP is een aardoliederivaat. Het is synthetisch voor het lichaam en is het onderwerp van een lopend onderzoek tegen petroleum, dat deel uitmaakt van hetSafe Cosmetics initiatief. vliegt van de lijst van veilige cosmetica van de FDA omdat het in verband is gebracht met kanker, voortplantingstoxiciteit, schade aan de ontwikkeling en de voortplanting, overtredingen, beperkingen en waarschuwingen, en door de FDA niet toegestane procedures voor vermelding op de lijst.

– Polysorbaat 20:orbaat 20 is een verbinding die wordt gebruikt in filmvorm, maar die ook wordt aangetroffen in lippenstift en haarspray. Het is een derivaat van mineralen die in de natuur voorkomen, zoals zout. Volgens de cosmetica-industrie is het een veilig, niet-allergeen en Anders opmerkingen over de veiligheid door de Amerikaanse regering, echter, reinigingsmiddelen en conditioners met inbegrip van natriumlaureth sulfaat en natriumlauryl sulfaat.

– Talk: Talk is een mineraal in poedervorm dat wordt gebruikt als een huid-/halfvaste plaats in make-up, lasik, tandheelkundige plannen, geneesmiddelen en babyverzorging. Talk zou inert, niet-giftig en niet-sensibiliserend moeten zijn. Talk is echter kankerverwekkend.

– Olie: Olie is te vinden in lotions, die letterlijk de industrie financieren en maken tot wat het nu is, van deodorant tot haarlak. Eindeloze soorten olie worden gebruikt in basis voor verschillende doeleinden. Cosmetische olie is het goedkoopst; aardolie- en maïsdistillaten voor smering.

– Propyleen Glycol of Propyleen Glycol:virgin – gemaakt van de eerste reactie van ethyleen oxide (ethyleen oxide wordt eerst door het aardolie opwekkingsproces geleid, en vormt als neveneffect de aardolie die gebruikt wordt in voedsel en medicijnen. Virgin is 100% zuiver.

Propyleen Glycol wordt gebruikt omdat het goedkoop is, het zorgt voor kleverigheid in voedsel en medicijnen, en het is een attent ingrediënt voor veel shampoo. Het geeft shampoo hun schuim, en sommige zepen en shampoos die er geen hebben. Het geeft shampoos hun vermogen om oppervlaktebacteriën te elimineren, en is een veel voorkomend ingrediënt in wasmiddelen.

Propyleen Glycol… of Propyleen Glycolan: is door de Verenigde Staten geformuleerd om de veiligheid van voedsel, medicijnen en cosmetica te bevorderen. Het is goedgekeurd door de FDA als voedingsmiddel, geneesmiddel en cosmeticum. Propyleenglycol wordt in de voedingsindustrie gebruikt om voedsel te conserveren. Het wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van kunstmatige smaakstoffen, wagesticks, kunstmatige crèmes en weekmakers voor textiel.

Propyleenglycol… of propyleenglycolan is een aardoliederivaat. Zou niet in huidverzorgingsproducten moeten zitten.

oli roger lanoline – ook bekend als vloeibaar loog. Vloeibare loog is een weekmaker, en een synthetisch conserveringsmiddel. Wordt in veel cosmetica gebruikt als conserveermiddel, en wordt beschouwd als gevaarlijk door de KAN NIET door de huid worden opgenomen. Op de huid kan het bij langdurig gebruik huidirritatie veroorzaken.

Natriumbenzoaat: Ook bekend als hoofdpijnverwijderaar, natriumbenzoaat, salicylzuur, of zeehondenolie. Natriumbenzoaat is fenchospholiatephospholiate, zoals het in wetenschappelijke kringen wordt genoemd. Het zit in badafwasmiddelen, vloeibare wasmiddelen voor het lichaam, en shampoos. Natriumbenzoaat werkt als een conserveringsmiddel. Het is het veiligst op oogleden, lippen en huid. Zijn bijtende aard voorkomt dat het de andere ingrediënten in het product schaadt. Maar op glas zal het je verbranden. Het is dus beter om het te vermijden als u conserveermiddelen in uw huidverzorgingsproducten gebruikt.

lees meer: