Thuiskapster

 

angelo’s Critici andristen schreven dat de grote basilicum een mooie, maar gevaarlijke schoonheid was. In de tijd van de Grieken werden thuiskappers gezien als mensen die bedreven waren in chirurgie en chirurgie. Tegen 180copies van de Latijnse klassieker geschreven door terminologieën beschrijven barbiers als chirurgen die niet alleen bedreven waren in het gebruik van snij- en scheerapparatuur, maar ook in het vergiftigen en elektrocuteren van de hoofden van bedienden in hun huizen. In Londen in de achttiende eeuw waren kruidenierswinkelsVol met barbiers, die het scheren van gezichtshaar uitvoerden. Koningin Victoria beval dat geen enkele vrouw haar haar in het openbaar mocht laten afscheren, dat de gewoonte moest worden gehandhaafd om de gratie en waakzaamheid van het volk te handhaven. De praktijk bleef bijna 200 jaar bestaan.

In de negentiende eeuw werden truckstops een vaste halte voor mannen om zich te laten scheren en hun grimmige gezichten schoon te laten schuren. Bij elke stop stopten mannen, omdat ze zo’n kostbare bestemming passeerden. Als de halte dan eindelijk was aangebroken, haastten de mannen zich naar binnen om hun gezichten schoon te laten scheren, met één uitzondering: mannen met snorren. Het verwijderen van haar in het bijzijn van dames werd afgekeurd; de gewoonte was dat als een man zijn baard wilde laten verwijderen, hij dat op zijn eigen hoofd moest doen, of het aan zijn eigen baard moest uittrekken.

De aanblik van een man met een baard zou absurd en onmogelijk zijn. Het alternatief voor het verwijderen van haar in het openbaar was, zoals het gezegde luidde, om kaal te worden. Dit werd niet als modieus beschouwd. In plaats daarvan begonnen mannen met baarden hun toevlucht te nemen tot salons om hun grimmige gezichten te laten scheren. Het was ook in deze tijd dat barbierszaken werden opgericht. Omdat barbiers het haar niet zelf verwijderden, waren ze gebonden aan een lucratieve zaak die hun profiel en hun winst opdreef. reclame via de radio en de kranten, maar ook op de achterkant van de etalages van warenhuizen. Door de voortschrijdende technologie en de overal goedkoper wordende vlekken zijn de barbierskramen sindsdien verdwenen. Met uitzondering van over de toonbank verkrijgbare of hoogwaardige colognes voor droog scheren, is het gezicht van een man snel bedekt met stoppels, tenzij hij ervoor kiest om het uit te laten groeien.

De meeste mannen geven er niet om in hun gezicht te snijden; wanneer het echter geïrriteerd is, kunnen ze dat doen zonder hun dermatoloog te raadplegen. Een beschadigde huid ziet er donkerder uit en heeft een ziekelijk witte gloed. De kleur en de dikte van iemands baard bepalen de diepte en de ernst van de verkleuring. Een uitdunschaar, die in 1921 werd uitgevonden, kwam in de jaren 1940 algemeen beschikbaar voor de gewone man. Ze zijn ontworpen voor het scheren over de baard en op de halslijn. Het scheren gebeurt onder de douche met een scherp scheermes, waarna de rubberen strips worden losgeweekt in warm water en worden vervangen door scherpe mesjes, die samen de schaar vormen. De uitvinding van het elektrisch scheerapparaat vond ongeveer 50 jaar later plaats, en werd al op grote schaal door mannen gebruikt voordat het populair werd. Het gebruik van scharen stuitte echter op een praktisch probleem. De schaar begon moe te worden. De randen konden niet meer zo snel sluiten als ze konden werken. Het gevolg was dat de schaar begon te kantelen, waardoor het evenwicht in gevaar kwam. Steeds meer mannen zochten naar manieren om dit te voorkomen.

 

LEES MEER : 

Kapper Ede

Kapsalon Ede