Kapsalon Leiderdorp

 

 

 

 

De term haarstylist wordt daarentegen meestal geassocieerd met vrouwen die in kapsalons werken. Van oudsher verdienen kappers echter meer geld in kapsalons dan in kapperszaken. Als gevolg daarvan zijn kapperszaken vaak meer vervuild, waardoor de kappersstoelen beschadigd raken.

Om het voor kappers mogelijk te maken mannen te bedienen, moesten kappers zich bekwamen in het knippen van ingewikkelde ontwerpen en ingewikkelde lengtes van het haar. De meeste kappersbenodigdheden die in kapsalons werden gebruikt, waren gemaakt van materialen zoals been en verharders. verharders zijn onmisbaar wanneer je het haar met een stijltang wilt krullen of shimpen. Vóór de uitvinding van de elektrische potentaten waren vrouwen die wilden dat hun kapper wonderen met hun haar verrichtte, afhankelijk van hun eigen persoonlijke kracht. Maar nadat de elektrische potentaten populair werden, waren vrouwen tevreden met hun eigen kapper.

Met de verspreiding van massages en andere salondiensten is het kappersvak vrijwel verdwenen. Mannen bezoeken salons om hun haar te laten wassen, föhnen of krullen, en zitten met hun verkleurde of golvende haar in een oordeel. Sommige mannen bezoeken de salons voor haarstyling, vooral om hun baard te laten trimmen. Het bezoek aan de kapsalon voor haarstyling en trimmen is echter alleen voor vrouwen.

Omdat dergelijke kapsalons ongewenst zijn, zijn mannen meer geneigd hun haar thuis te wassen, met iets als een shampoo op basis van zink, en een stijltang te gebruiken om het te stylen zoals zij dat willen. Zij zullen ook crèmes of lotions gebruiken om de bestaande kleur van hun haar te verbeteren. Maar het gebruik van krachtiger chemicaliën zoals haarkleurmiddelen en relaxers door iedereen in het huishouden kan gevaarlijk zijn. Er is schade toegebracht aan het haar van mensen als gevolg van deze.

Het is veiliger om de kleur van het haar van nature zwart of bruin te laten zijn. De meeste natuurlijke kleurstoffen worden van planten gemaakt, dus thuis uitproberen is echt niet zo moeilijk. Er zijn ultramoderne commercieel vervaardigde producten die uit te proberen zijn voor mensen die weten wat ze doen. Deze kleurstoffen zijn meestal gebaseerd op permanente haarkleurstoffen, niet op chemische mengsels. In huis zal het aanbrengen van permanente haarkleurstoffen het haar waarschijnlijk niet schaden, maar het kan de hoofdhuid verbranden. Als dat gebeurt, zoek dan medische hulp.

Ook is het beter om het haar voor het slapen gaan te wassen met een natuurlijke shampoo-cum conditioner dan een permanente haarkleurstof aan te brengen. Dat lijkt altijd goed te klinken, maar hoe vaak het ook wordt gedaan, mensen zijn zich er niet van bewust dat ze het verkeerd doen. Er is een zeer groot risico dat ze last krijgen van verbranding en/of littekens.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht in onze samenleving, namelijk dat het veilig is om haar te strijken, vernietigt het wrijven van een koud (niet heet) strijkijzer op het haar de schubbenlaag van het haar. Zonder geld kan een man (of een vrouw) daar niet veel aan doen. Een veilige, goedkope en doeltreffende manier vinden om je haar steil te maken, is dus misschien toch niet zo moeilijk.

lees meer: